donderdag 25 augustus 2011

Gelnagels cursus (a female perspective on nails)

Gelnagels zijn zacht en buigzaam en breken niet snel, wat een groot voordeel is. Ook is de kleur mooi glanzend, hoewel niet iedereen die natuurlijk vindt. Soms worden gelnagels niet goed aangebracht waardoor de vorm wat bol wordt en dat kan een onnatuurlijk resultaat geven. Vroeger werden gelnagels wat dof of geel met de tijd maar de nieuwe generatie gelnagels doet dat niet en blijft goed glanzend.

Wat is het verschil tussen kunstnagels, acryl nagels en gelnagels?
Kunstnagels worden kant en klaar geleverd in een verharde en vaste vorm. Ze worden aan je eigen nagel gehecht met lijm en kunnen vervolgens nog iets worden bijgewerkt met gebruikmaking van een speciale vijl. Dit type nagels kun je ook gewoon bij de drogist kopen in complete nagelsetjes. Je kunt kunstnagels zowel in natuurlijke, ongelakte kleur kopen als in een voorgelakte variant. Ook de basisvormen, waarin deze nagels zijn voorgevormd verschillen van lang tot kort en van hoekig tot rond.

Gelnagels en acrylnagels kun je alleen bij een speciale nagelstudio of nagelstyliste laten aanbrengen. Ze zijn eerst vloeibaar en worden op jouw vinger in model gebracht. Acrylnagels drogen net zoals nagellak gewoon door contact met lucht, terwijl bij gelnagels UV-verlichting nodig is om de nagel hard te laten worden. Acrylnagels zijn wat dunner van materiaal, terwijl gelnagels relatief meer glanzen en zachter zijn.

Gelnagels is een ideaal systeem om uw nagels te verlengen of te verstevigen. De nagels zijn flexibel, transparant en zien er zeer natuurlijk uit.-------------

Cursus basis nagelstyling: Gelnagels

Nagelstyling en naildesign zijn jouw passie? Werken in de wereld van beauty en wellness is jouw droom? Je wil graag werken met mensen en ze mooier maken? Je bent op zoek naar een bijverdienste? Wij helpen jou deze droom waarmaken met de basis opleiding nagelstyling: Gelnagels!

Mooie verzorgde handen en nagels zijn een prachtig sieraad en geven een indruk van klasse en stijl. De moderne hedendaagse vrouw is zich bewust van het feit dat perfect geplaatste nagels een belangrijk visitekaartje zijn. De markt van nagelstyling is nog steeds sterk groeiend. Het beroep van nagelstyliste is dan ook winstgevend en de basisinvesteringen worden zeer snel terugverdiend. Klanten dienen immers elke drie à vier weken terug te komen voor het opvullen en bijwerken van de gelnagels.

Schoonheidsschool vzw geeft al geruime tijd de praktijkgerichte basisopleiding nagelstyling. Er wordt aandacht besteed aan hygiëne, manicure, gelnagels, probleemnagels en het commerciële aspect van je eigen nagelstudio. Je leert hoe je nagelbijters weer perfecte nagels bezorgt. Ook de basis van nailart en het plaatsen van steentjes komen in de leuke cursus gelnagels aan bod. Je oefent op echte modellen zodat je na je opleiding onmiddellijk kan starten met de uitbouw van je eigen nagelstudio. Je dient daarom ook iedere les een model mee te brengen. Indien dit niet haalbaar voor jou is, kan je ook steeds een nailtrailer (kunstmatig hand) aankopen.

CURSUS GELNAGELS PLAATSEN:

De praktijkgerichte opleiding gelnagels wordt gegeven in tien lessen van 4 uur. Op het einde van de cursus wordt er steeds een theoretisch examen (les 7) + praktisch examen (les 10) afgenomen. Ben je hiervoor geslaagd, dan kan je werken als zelfstandig nagelstyliste in hoofd- of bijberoep of als nagelstyliste in dienstverband.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten